FlexiTherm Värmeplåster

Få mer information och goda råd om värk
Använd följande officiella apoteks webbplatser:
Välj återförsäljare
Läs noga igenom bipacksedeln innan användning.

Användingsområde:

FlexiTherm är ett självuppvärmande värmeplåster som appliceras på huden där du har ont. FlexiTherm värmeplåster kan användas vid lindring av exempelvis värk i rygg, ländrygg, nacke och axlar.

FlexiTherm värmeplåster består av naturliga komponenter (järn, kol, salt och vatten) vilka producerar värme vid kontakt med syret i luften.

FlexiTherm värmeplåster är tunna, lätta och diskreta  under kläderna. De fästs tätt på huden och anpassar sig till dina kroppsrörelser så att du kan fortsätta med dina dagliga aktiviteter. Värmeplåstren är doftfria och lätta att sätta fast och ta av.

Dosering:

För vuxna och barn över 12 år.

Plåstret ska vara kvar i förpackningen tills det är dags att användas och ska appliceras på huden omedelbart efter att skyddsfilmen har avlägsnats.

Se till att huden är ren och torr före användning.

Ta ut plåstret från förpackningen. Avlägsna skyddsfilmen som täcker den självhäftande delen av plåstret och fäst plåstret på det område där du har ont.

För maximal effekt, låt plåstret verka i 8 timmar. Plåstret kan sedan avlägsnas genom att försiktigt dra av det från huden. Plåstret får inte vara kvar på huden i längre än 8 timmar. Om du fortfarande har värk kan ett nytt plåster appliceras på samma område med 24 timmars mellanrum. 

Plåstren ska endast användas på huden och är för engångsbruk.

Graviditet:

Rådfråga din läkare om du är gravid. Bör inte användas på buken hos gravida kvinnor.

Amning:

FlexiTherm värmeplåster kan användas vid amning.

Biverkningar:

Det finns inga kända biverkningar vid användning av FlexiTherm värmeplåster. Om du får en allergisk reaktion eller irritation på huden bör du avbryta behandlingen.

 

Cookies på Tankgult.se
Webbplatsen användar cookies för att forbättra din användarupplevelse. Genom att använda den här webbplatsen accepterar du detta.    Läs mer
Stänga